Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bravó Molnár Péter, városunk büszkesége!

2015.08.24

kajak2_mti.jpgKétszer kellett megnyerni a vb-aranyat Milánóban a szobi illetékességű Molnár család tagjának Molnár Péternek és Tótka Sándornak.

Dráma - és a hihetetlen mentális erő.  A férfipáros kajak 200-on kétszer egymás után nyerni tudtak. Molnár Péter és Tótka Sándor fejben rendkívül erős volt. Nem viselte meg őket, hogy elvették a győzelmüket, életük legnagyobb sikerét még egyszer elérték.

A férfi párosok 200 méteres döntője zárta a múlt hét szombatot, miután az első futamot visszalőtték. Igaz mindez csak akkor derült ki, amikor már célba értek. A magyar páros ráadásul meg is nyerte ezt a később érvénytelenített első futamot.

Második nekifutásra a Molnár Péter, Tótka Sándor nem indult tökéletesen, de fantasztikusan bírták a végét, és 31 ezreddel nyertek. Igazából csak az utolsó pillanatban vezettek, de hát akkor kell.

Órási energia van ebben a párosban, hiszen csak idén ültek össze először. Fejlődni még - ha minden a várakozásoknak megfelelően alakul - ez után is fognak. 15 év után nyert magyar páros ezen a távon. Amióta olimpiai szám, vagyis hat éve, még csak érmünk sem volt.